ADHD og koyrikort

ADHD koyrikort

Felagið hevur fingið fyrispurningar frá limum, sum hava tikið koyrikortið, men sum hava fingið koyrikortið í tíðaravmarkaða tíð á 2 ár vegna tað, at tey taka heilivág. Felagið hevur sent fyrispurning til Landslæknan fyri at fáa greiði á reglurnar viðvíkjandi koyrikortkunngerðini § 69, stk. 2, nr. 1 jb. § 48, stk. 1 og § 54.

Landslæknin skrivar: I henhold til kørekortsvejledningen gives der kun tidsbegrænsning for ADHD/ADD, hvis ansøgeren anvender medicin for sin sygdom med undtagelse af mild sovemedicin. Det er altid den undersøgende læge, der skal afgøre, om ansøgeren er køreegnet, og at tilstanden er stationær. Ved førstegangsudstedelse af kørekort og hvis ansøgeren anvender medicin for ADHD/ADD, anbefaler vi til Akstovan, at der gives en tidsbegrænsning på 2 år. Efter to år, hvis tilstanden af egen læge vurderes som stationær, vil vi anbefale, at man får kørekort uden tidsbegrænsning. Hvis egen læge er usikker på, at ansøgeren er køreegnet, vil vi anbefale en udtalelse fra en psykiater. Tidsbegrænsningen er betinget af, at ADHD/ADD kan give forstyrrelser i ansøgerens opmærksomhed og aktivitet, og det vurderes, at det vil være hensigtsmæssigt, at få foretaget en ny vurdering af læge efter to år.

Hvis sygdommen diagnosticeres efter kørekortudstedelse, er det op til egen læge/udskrivende læge, at vurdere om patienten er køreegnet, eller om der skal startes en kørekortsag. Hvis egen læge finder en stabil tilstand, som ikke er hindrende for fortsat kørekort, skal de kun notere dette i patientens journal, og det skal ikke indberettes til Akstovan/Landslægen.